תשובה:
בבוקר יש ליטול ידים 6 פעמים לסירוגין (דהיינו פעם על יד ימין ופעם על יד שמאל 3 פעמים על כל יד), והנוהגים כדעת הגר"א נוטלים 8 פעמים.
לסעודה די ליטול ידים מספל פעם אחת על כל יד. (ויש ליטול בשפע, שיהי בכל שפיכה כרביעית מים, דהיינו )10-20% מספל רגיל), יש המהדרים ליטול 2 פעמים על כל יד (2 פעמים על יד זו ו2 פעמים על חברתה), והנוהגים כדעת המקובלים שופכים 3 פעמים על כל יד.
אחרי יציאה מבית הכסא די לשטוף את הידים בברז, ויש המהדרים לשטוף 6 פעמים בסירוגין. (דהיינו 3 פעמים על כל יד.)
אם עומדים להתפלל אחר היציאה מבית הכסא, מן הראוי ליטול ידים מספל.
תשובה:
מותר ליטול ידים במים הנוטפים מהמזגן, אם הם ראוים לשתיה.
תשובה:
מכיון שלדעת חלק מהראשונים בזמן הזה שאין מלח סדומית מצויה אין חובה במים אחרונים, וכמובא בשו"ע או"ח סי' קפ"א סעיף י', לכן הנשים נהגו פחות ליזהר בזה.
תשובה:
מעיקר הדין אין בזה חילוק בין איש לאשה. (אולם יש שנהגו להקל ולסמוך על הסוברים שבזמן הזה שלא מצוי מלח סדומית בינינו אם היד נקיה א""צ ליטול).
תשובה:
יש לרחוץ ידים בכל פעם (רצוי 6 פעמים) ולברך. אם קשה, די בנקיון הידים קודם הברכה.
תשובה:
לאחר השרותים די ליטול פעם אחת, ויש המהדרים [ע""פ קבלה] ליטול 3 פעמים לסירוגין. לאכילה מעיקר הדין די ליטול פעם אחת, ומהודר יותר ליטול על כל יד שתי פעמים ברצף [לא לסירוגין], והנוהגים ע"פ קבלה נוטלים 3 פעמים כל יד.
תשובה:
מן הראוי ליטול ידים שוב, אם נגעו בידי מי שלא נטל.
אולם אם קודם שנטלו שוב נגעו במאכלים מותר לאכלם ללא חשש.
תשובה:
מספיק לשטוף ידים. (לפני התפלה, מן הראוי להקפיד על כלי.)
תשובה:
מן הראוי ליטול ידים שוב, אם נגעו בידי מי שלא נטל. אולם אם קודם שנטלו שוב נגעו במאכלים מותר לאכלם ללא חשש.
תשובה:
אם כל אחד מברך לעצמו, הגדול שמסובים נוטל ראשון. ואם הוא מוציא את כולם ידי חובה יש הנוהגים שהוא נוטל גם אז ראשון, ויש הנוהגים שאז הוא נוטל אחרון.
תשובה:
יש ליטול ידים משעה שהילד נוגע במאכלים. [ויש הנוהגים לתוספת קדושה ליטול לו כל בוקר מיום שנולד.] בדיעבד אם נגע במאכל, אין צריך לזורקו. [ומאכל שאפשר לשטפו, יש לשטפו 3 פעמים.]
תשובה:
במצב כזה אין צריך להוריד. [ע"פ משנה ברורה סימן קס"א ס"ק י"ט, יעוין גם שו"ת אור לציון חלק ב' פרק י"א תשובה י'.]
תשובה:
מספיק לשטוף ידים. (לפני התפלה, מן הראוי להקפיד על כלי.)
תשובה:
1. אין צורך לומר קריאת שמע עם גרבים בדוקא. 2. אם הידים לא נקיות [מחמת נגיעה בנעליים או במקומות המכוסים שבגוף] יש ליטלם או לפחות לנקותם ע"י שפשוף בשמיכה וכדומה.